قيمت لوله مانيسمان

ساخت وبلاگ

لوله مانيسمان

قيمت لوله مانيسمان

لوله مانيسمان يکي از پر کاربردترين مقاطع فولادي مي باشد که در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي مورد استفاده قرار مي گيرد.
لوله هاي مانيسمان که با نام هاي بدون درز نيز شناخته ميشوند با توجه به نامشان،هيچ درزي بر روي اين لوله ها نمي باشدو همچنين در اصطلاح علمي به آنها سيم لس(Seamless pipe) گفته ميشود.
اين لوله ها به وسيله کشش يک شمش تو پر روي يک ميله حفره ساز براي ايجاد پوسته تو خالي ساخته مي شوند.
شرکت آهن ايرانيان به عنوان يک شرکت فعال در زمينه واردات لوله مانيسمان اقدام به عرضه اين محصول فولادي نموده و از مراجع اصلي در تعيين قيمت لوله مي باشد.

تاريخچه لوله مانيسمان
لوله مانيسمان براي اولين بار توسط برادران مانيسمان اختراع شد و علت اين نام گذاري نيز همين مي باشد. در ميان لوله هاي موجود در بازار لوله هاي بدون درز اهميت و کاربرد بسياري دارند. اين نوع از لوله ها روش ساخت ويژه خود را دارند و به دليل نبود درز در آن ها، در صنايع حساس به کار برده مي شوند.

 

در صنعت، لوله هاي مختلفي اعم از لوله هاي فولادي، لوله هاي ضدزنگ (استنلس استيل)، لوله آلياژ و لوله بويلر وجود دارد. لوله مانيسمان که به آن لوله بدون درز نيز گفته مي شود لوله اي است که روش توليد و ساخت آن به نحوي است که بدنه اي يک دست و بدون درز دارد و هيچ نوع جوش کاري بر روي آن صورت نگرفته است.

 

اين لوله ها به دليل يکدست بودن و بدون درز بودنشان نسبت به ساير لوله ها محکم تر هستند و قيمتي بالاتر از ساير لوله ها دارند. موارد استفاده گوناگوني براي لوله هاي مانيسمان در رده هاي مختلف وجود دارد.

قيمت خريد لوله مانيسمان رده 20 بيست قيمت خريد لوله مانيسمان رده 40 چهل قيمت خريد لوله مانيسمان رده 80 هشتاد |

 

کاربرد لوله مانيسمان

لوله هاي مانيسمان داراي کاربرد ويژه و گسترده اي مي باشد که مهم ترين آنها شامل:

1-لوله هاي مانيسمان جهت خطوط فشار قوي

2-لوله هاي مانيسمان استيل جهت خطوط صنايع غذايي و دارويي

3-لوله هاي مانيسمان جهت خطوط هيدروليک

4-لوله هاي مانيسمان جهت خطوط نفت و گاز

 

مانيسمان يک برندي است که چون اولين لوله بدون درز (Seamless) وارد شده در ايران مي باشد اين لوله ها با اين اسم در بازار شناخته مي شوند.

مانيسمان با وجود وزن کم، داراي پتانسيل زيادي براي حمل مقدار زيادي وزن است. به همين دليل است که از آن براي ساخت دوچرخه استفاده ميشود.
لوله هاي فولادي مانيسمان براي انتقال سيالات مانند، آب، نفت، گاز و ديگر مايعات استفاده مي شود.
لوله هاي مانيسمان براي ساخت و ساز عمومي کاربرد دارد.

لوله مانيسمان چيست؟

نحو? ساخت لوله مانيسمان
لوله بدون درز مانيسمان به صورت بيرون آمدن (Extruding) توسط قالب هاي مختلف توليد مي شود. اصولاً توليد لوله هاي بدون درز مستلزم فرآيندي است که طي آن يک شمش فولادي تبديل به لوله مي گردد. اين لوله ها معمولاً از شمش هاي فولادي توليد مي شوند اما توليد آن توسط مقاطع چهارگوش نيز امکان پذير است ولي هزينه را بالا مي برد. براي ساخت لوله فلزي بدون درز يا لوله مانيسمان از استاندارد ASTM به شماره A106 و A53 و همچنين استاندارد نفت و گاز API 5L استفاده مي شود.

 

طراحي اين لوله با ضخامت متفاوت به دستورالعمل هاي ويژه اي نياز دارد که در استانداردها درج شده اند. ضخامت لوله مانيسمان در اندازه هاي مختلف توليد مي شود. هر چه قدر فشار سيال بيشتر باشد ضخامت لوله نيز افزايش خواهد يافت. در برخي از روش هاي توليد اين لوله ها، عمليات حرارتي خاصي بايد به کار رود. انتخاب روش توليد لوله مانيسمان بر اساس نيازهاي منطقه اي و امکانات کارخانه سازنده تعيين مي شوند.

لوله فولادي با توجه به روش توليد به عنوان لوله مانيسمان، نورد گرم و جوش داده شده که توسط خم و جوشکاري ورق فولادي ساخته ميشوند، دسته بندي ميشوند. دو نوع لوله فولادي وجود دارد، يکي لوله بدون درز و ديگري يک درز جوش داده شده در طول لوله دارد. هر دو داراي کاربردهاي متفاوت هستند. لوله هاي سيم لس معمولا وزن کمتري دارند و ديوارهاي نازک تر دارند. آنها براي دوچرخه ها و حمل مايعات استفاده مي شوند. لوله هاي درزدار سنگين تر و سخت تر هستند. لوله هاي مانيسمان به دليل ساختار محکم و سبک براي ساخت دوچرخه استفاده مي شود. فولاد ايرانيان از گذشته تا به امروز در زمينه فروش لوله مانيسمان فعاليت داشته است.

 

در ايران، به لوله سيم لس، لوله مانيسمان نيز ميگويند. مانيسمان، مهندس آلماني است که اين روش را اختراع کرده است. در ميان انواع لولهها، لوله مانيسمان به دليل داشتن ساختار همگن در طول لوله، بسيار محکم ميباشد. فرآيند توليد لوله هاي مانيسمان در پايان قرن نوزدهم آغاز شد.

 

مراحل توليد لوله مانيسمان

در ابتدا شمش هاي فولادي را برش مي زنند. سپس شمش ها را داخل کوره هاي قوسي که با استفاده از سوخت گاز گرمادهي مي شوند گرم مي کنند تا به مرحله سرخ شدن برسد. با استفاده از دستگاه الانگيتور سطح شمش ها را گرد مي کنند. بعد از آن شمش ها را به وسيله لخ پرس سوراخ مي کنند.

 

در مرحله شليک سمبه، سمبه را به داخل شمش فولادي شليک مي کنند که با سرعتي بالا سمبه اي به طول ?? متر را داخل شمش فولاد مي کنند. در مرحله بعد اگر لوله مقدار کمي تاب داشته باشد آن را تاب گيري مي کنند تا صاف و يکدست شود. در اين مرحله سمبه را از داخل لوله جدا مي کنند. در مرحله بعد سر و ته لوله را گرفته و لوله به حالت گرد در مي آيد. در مرحله کشش، لوله را به اندازه هاي گوناگون تا ?? متر تحت کشش قرار مي دهند. پس از آن لوله را با آب و با فرآيندي خاص خنک مي کنند. لوله خنک شده را به دلخواه مشتري برش مي دهند. در مرحله آزمايش به وسيله کامپيوتر لوله را تست مي کنند تا ضايعات از مابقي جدا گردد. در مرحله پاياني لوله ها را به شکل شش ضلعي با تسمه محکم مي بندند و آماده بارگيري مي کنند.

اين لوله ها درز ندارند، يعني درزي که در لوله هاي ديگر جوش داده مي شود در اين لوله وجود ندارد همين موضوع باعث بالا رفتن ميزان استحکام لوله ها مي شود. به طور کلي اين لوله ها با قطرهاي کم ساخته مي شود زيرا ساخت اين نوع لوله با قطر زياد سخت و هزينه بر مي باشد.

 

مقايسه لوله مانيسمان با ساير لوله هاي صنعتي


لوله مانيسمان، لوله هاي فولادي درزدار و انواع لوله فلزي براي نصب در شرايط ويژه نظير فشارهاي عملياتي بالا طراحي شده اند. البته ساير لوله هاي صنعتي نظير لوله پلي اتيلن و لوله يو پي وي سي (UPVC) نيز قابليت نصب در فشار معمولي و فشار بالا را دارند اما در برخي موارد بنا بر صلاحديد مهندسان بايد از نوع به خصوصي لوله و اتصالات در سيستم هاي لوله کشي و تأسيسات استفاده شود.

 

لوله پوش فيت، لوله پلي اتيلن و لوله يو پي وي سي اکثراً براي انتقال آب و فاضلاب در شبکه هاي مختلف مناسب هستند. انواع لوله صنعتي صرف نظر از کاربردهاي آن ها، داراي ديواره بسيار مقاومي هستند و مي توانند در برابر تغييرات شرايط محيط پايدار بمانند.

 

ساخت لوله مانيسمان در ايران


براي اولين بار در ايران لوله مانيسمان يا بدون درز در دو مرحله خشن کاري و ظريف کاري ساخته شد. اين لوله ها حداکثر تا قطر ?? اينچ توليد مي شوند و لوله هاي با درز در قطرهاي بالا توليد مي شوند. در موارد خاص توانايي ساخت لوله هايي بدون درز تا قطر ?? اينچ نيز گزارش شده است.

 

خواص لوله مانيسمان
 

لوله هاي مانيسمان در اندازه هاي مختلف توليد مي شوند. با اين حال، در توليد لوله با قطر بزرگ محدوديت وجود دارد. لوله هاي مانيسمان به طور گسترده اي در توليد اتصالات لوله اي مانند زانو استفاده مي شود. بعضي خواص لوله را مي توان در طول توليد کنترل کرد. به عنوان مثال، قطر لوله اغلب  بسته به نحوه استفاده از آن، تغيير مي کند. قطر اين لوله ها از لوله هاي کوچک استفاده شده براي توليد سوزن هاي زير جلدي، تا لوله هاي بزرگ تغيير مي کند. قطرهاي بزرگ، براي انتقال  گاز در سراسر شهر است. همچنين  ضخامت ديواره لوله مي تواند کنترل شود. اغلب نوع فولاد نيز بر استحکام و انعطاف پذيري لوله تاثير ميگذارد. ديگر مشخصات قابل کنترل شامل طول و مواد پوشش است.

 

لوله مانيسمان، در اطرافش، همگني عالي را دارد. به همين دليل در برابر فشار داخلي و پيچ خوردگي بسيار مقاوم است. با توجه به اين ويژگيها، لوله مانيسمان بطور گستردهاي در حفاري و پالايش نفت و گاز طبيعي استفاده مي شود.

 

جوش لوله هاي درزدار به عنوان يک نقطه ضعف و آسيب پذير در برابر شکست و خوردگي ديده مي شود. لوله هاي فولادي جوش داده شده مي توانند فشار کاري کمتري نسبت به لوله مانيسمان داشته باشند. (حدود 20 %) همچنين مقاومت دربرابر خوردگي لوله هاي مانيسمان بالاتر از لوله هاي درزدار است.

 

لوله هاي مانيسمان را براي جوش پذيري آزمايش نمي کنند. در صورتي که براي لوله هاي جوش داده شده، حتما اين کار انجام ميشود.

لوله مانيسمان رده 20 بيست لوله مانيسمان رده 40 چهل لوله مانيسمان رده 80  هشتاد |

(0)

(0)

لوله گاز API سپاهان اي پي آي

لوله api سپاهان اصفهان قيمت به روز

مشخصات فني لوله API


موسسه نفت آمريکا (American Petroleum Institute) که به اختصار API ناميده مي­شود، بزرگترين و تنها موسسه­ي ملي تامين کننده­ي همه جانبه­ي تجهيزات صنايع نفت و گاز خام در ايالت متحده­ي آمريکا مي­باشد. انجمن داراي بيش از 625 عضو از بين شرکت­هاي بزرگ بوده که در صنايع اکتشاف و توليد و بازاريابي نفت، خطوط لوله و تجارت دريايي و ارائه­ي خدمات فعاليت دارند. ماموريت موسسه نفت آمريکا برقراي امنيت در صنعت سراسر جهان و به منظور بالا بردن اطمينان جهاني براي سرمايه­گذاري در صنعت نفت و گاز طبيعي آمريکا مي­باشد.

 

استانداردهاي لوله API


API شامل 685 استاندارد و دستورالعمل­هاي اجرائي مي­باشد. تعداد زيادي از اين استاندارد­ها در قوانين دولتي و فدرال گنجانيده شده­اند و همچنين در موسسه بين المللي استاندارد سازي (Inteational Standardization Organization (ISO)) به تصويب رسيده­اند. فعاليت­هاي API طي 85 سال گذشته منجر به پيشرفت تجهيزات صنايع نفت و پتروشيمي و همچنين استاندارد­هاي عملياتي شده است. استاندارد­ها و دستورالعمل­هاي اجرائي API شامل همه­ي بخش­هاي صنعت نفت و گاز مي­باشند و کليه­ي استاندارد­ها براي استفاده­ي کاربردي از تجهيزات و مواد قابل تعويض و روش­هاي مهندسي بدون نقص، قابل استفاده هستند.

 

متريال انتخابي مورد استفاده در کاربرد­هاي نفتي مي بايست الزامات استاندارد­هاي موسسه نفت آمريکا (API)، انجمن تست مواد آمريکا (ASTM) و موسسه­ي ملي استاندارد­هاي آمريکا (ASNI) را در برداشته باشند. کليه­ي استاندارد­ها داراي طراحي پيچيده همراه با مشخصات و آزمايش­هاي استاندارد­سازي مي­باشند. خطوط لوله­ي طراحي شده بر اساس اين استاندارد­ها، از نظر کيفي و ايمني طراحي قابل اعتماد مي­باشند.

 

گريد لوله API


گريد لوله در واقع توضيح دهنده­ي متريال يا جنس لوله مي­باشد. استاندارد­هاي مختلف، تعاريف مختلفي براي جنس­ لوله­هاي آب، نفت و گاز تعريف کرده­اند. هر گريد لوله، ترکيب شيميايي، خواص مکانيکي و شيميايي و در نتيجه کاربرد و مشخصات منحصر به فرد خود را دارد.

 

استاندارد API 5CT


استاندارد­هاي API 5CT مشخصات الزامي گريد­هاي API لوله­هاي فولادي مورد استفاده در جداره و مغزي چاه را مشخص مي­کند.

اين استاندارد معادل با استاندارد ISO 11960 مي­باشد. در اين استاندارد، گريدهاي لوله­هاي فولادي به دسته­هاي H40، J55، K55، N80-1، L80-Q، L80-9Cr، L80-13Cr، C90-1، T95-1، C110، P110 و Q125 تقسيم بندي مي­شوند. انتخاب فولاد مورد استفاده در هر سيستم وابسته به شرايط کاري مي­باشد. در سيستم­هاي نفت و يا گاز طبيعي، زماني که مقدار بسياري کمي از هيدروژن سولفيد (H2S) به صورت محلول حضور داشته باشد، شرايط سرويس ترش ناميده مي­شود. گاز هيدروژن سولفيد علاوه بر اين­که براي سلامتي انسان و ساير موجودات زنده خطرناک مي­باشد،به طور قابل توجهي عملکرد لوله­هاي فولادي را تحت اثر قرار مي­دهد. حضور هيدروژن سولفيد و اثر منفي آن بر فولاد منجر به ترک خوردگي همراه با تنش (SCC ) مي­شود. با توجه به شرايط کاري نامناسب در حضور هيدروژن سولفيد، گريد­هاي فولادي API بايد با دقت بيشتري انتخاب شوند.کنترل پارامتر­هاي بحراني مانند ريز ساختار، ترکيب شيميايي، عمليات­هاي حرارتي حين فرآيند منجر به افزايش يافتن مقاومت به ترک خوردن در اثر خوردگي توام با تنش ناشي از حضور هيدروژن سولفيد مي­باشند. اين گريد­هاي اختصاصي، به طور قابل توجهي مقاومت فولاد­هاي API را افزايش داده و مطابق با استاندارد­هاي NACE TM 0177 و IRP 1.8 توليد مي­شوند.

 

گريد­هاي API قابل استفاده در شرايط معمول سرويس شامل فولاد­هاي زير مي­شوند:

 

API H40: متريال متداول مورد استفاده در خطوط لوله بر اساس مشخصات تعيين شده در استاندارد API 5T مي­باشد.

API J55: اين فولاد نيز مورد استفاده زيادي در خطوط لوله داشته، و شباهت زيادي به گريد API K55 دارد، اما گريد J55 تنش تسليم کمتري نسبت به K55 دارد.

API K55: اين گريد بيشترين استفاده را در جداره­هاي چاه داشته و مطابق با الزامات API 5CT ساخته و مورد استفاده قرار مي­گيرد.

API N80 TYPE I: گريد ارزان قيمت قابل جايگزيني با گريد API N80 کوئنچ و تمپر شده (ديواره هايي با ضخامت کمتر از inch 0.5) مي­باشد. انرژي جذب شده از تست ضربه مي­بايست شرايط API SR16 را برآورده کرده که کمتر از انرژي جذب شده براي فولاد N80 کوئنچ و تمپر مي­باشد.

API N80 Q: متريال ساخته شده مطابق با استاندارد API 5CT بوده و مي­بايست کوئنچ و تمپر شود.

API R85: گريد API با الزام استحکام تنشي در محدوده گريد­هاي T95 و USS C95 بوده با اين تفاوت که الزامي براي سختي آن در استاندارد تعيين نشده و مطابق با استاندارد نيازي به انجام آزمون براي بررسي خوردگي توام با تنش سولفيدي نمي­باشد و به همين دليل براي استفاده در چاه­هاي ترش توصيه نمي­شود.

 

مشخصات فني لوله گاز سپاهان


لوله گاز API سپاهان -  لوله گاز خانگي در شاخههاي 6 متري توليد و به بورس لوله و اتصالات عرضه ميشود. گروه صنعتي سپاهان اين لولههاي گازي را از ورق آهن Gr_BPSL2 توليد ميکنند. همچنين در ليست مشخصات انواع لوله گاز API و درزدار سبک، ضخامت لوله و وزن لوله نيز نوشته شده که با توجه به مهندسي لولهکشي ساختمان و پروژه خود ميبايست بررسي نماييد که اين نوع لولهها براي کار شما مناسب خواهد بود يا بايد از لوله مانيسمان براي لوله کشي گاز استفاده نماييد. همچنين از ديگر مشخصات فني لوله گاز که در ليست آن نوشته شده تعداد هر شاخه در بنديل آن و وزن کل بنديل ميباشند.
مشخصات فني لوله مانيس گاز خانگي سايز 1/2 اينچ با ضخامت 2.8 ميلي متر و وزن هر متر لوله گاز 1/2 اينچ نيز 1.28 کيلوگرم است. وزن شاخه شش متري لوله گاز 7.68 کيلوگرم است. در هر بنديل خروج پيدا کرده از کارخانه لولهسازي سپاهان اصفهان در اين سايز 169 عدد لوله يک دوم اينچ API است.
ضخامت لوله گاز خانگي سايز 3/4 اينچ يک دهم ميلي متر بيشتر از سايز قبلي بوده و 2.9 ميليمتر است. وزن يک متر لوله گاز خانگي سه چهارم اينچ 1.7 کيلوگرم و وزن شاخه کامل اين لوله 10.7 کيلوگرم ميباشد.
لوله گازي API 5L سايز يک اينچ ضخامت 3.4 ميليمتر داشته و براي مصارف توکار استفاده ميشود. وزن يک متر لوله گازي يک اينچ 2.56 کيلوگرم است و قيمت آن را نيز ميتوانيد با شمارهگيري با مجموعه گالواپايپ بورس فروش و ارائه قيمت آنلاين بازار لوله و اتصالات آهن ايرانيان ، 09123649705 تماس حاصل فرماييد.
ضخامت لوله مانيسگاز سايز 1/41 اينچ 3/6 ميلي متر بوده و وزن کل شاخه 6 متري اين سايز نيز 20.58 کيلوگرم است. انواع لوله مانيسمان و لوله گازي به صورت کيلويي هم به فروش ميرسند و همانطور که در بالا ذکر کرديم قيمت لوله مانيسمان کيلويي هم از قيمت لوله گاز بيشتر خواهد بود.

 

اطلاعات کلي در موردلوله گاز تو کار (مانيس گاز)

 

لوله گاز سپاهان براي مصارف خانگي تحت استانداردهاي بين المللي API 5L و ملي ISIRI 3574 با برند ثبت شده مانيس گاز ، جايگزين لوله هاي     بدون درز(شناخته شده با نام مانيسمان) در لوله کشي هاي توکار ساختمان شده است. برگزاري جلسات متعدد تيم هاي کارشناسي سپاهان با بازرسين  نظام مهندسي استان ها و انجام موفقيت آميز آزمايشاتي به مراتب سخت گيرانه تر از الزامات استاندارد ISIRI 3360 مربوط به لوله گاز خانگي منجر به اخذ مجوزهاي لازم براي جايگزيني لوله هاي مانيس گاز سپاهان بجاي لوله هاي بدون درز گرديده است .

شرکت گروه صنعتي سپاهان (با مسئوليت محدود) در تاريخ ??/?/???? تحت شماره ???? در اداره کل ثبت شرکتها و مالکيت صنعتي اصفهان و سپس براساس مصوبات مجمع عمومي فوق العاده مورخ ?/?/????، در تاريخ ?/?/???? در تهران تحت شماره ????? به نام شرکت گروه صنعتي سپاهان (سهامي خاص) به ثبت رسيده است.

به موجب صورتجلسه مجمع عمومي فوق العاده مورخ ??/??/????، نوع شرکت از سهامي خاص به سهامي عام تبديل شده است. ضمناً شرکت طبق مصوبه مورخ ??/??/???? هيأت محترم پذيرش، به عضويت سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذيرفته شد. مرکز اصلي شرکت در تهران و کارخانه آن در اصفهان واقع است.

منبع : قيمت ميلگرد آهن ايرانيان

 

 

 

تفریحات سالم...
ما را در سایت تفریحات سالم دنبال می کنید

برچسب : قیمت,لوله,مانیسمان, نویسنده : سامان yeksitem بازدید : 189 تاريخ : يکشنبه 18 خرداد 1399 ساعت: 22:25

لینک دوستان

خبرنامه