انواع دوربین مداربسته

ساخت وبلاگ

معرفی انواع دوربین مداربسته2018

آیا میدانید دوربین مداربسته در چه تاریخی اختراع شد؟ آیا با انواع دوربین مداربسته آشنایی دارید؟ آیا می دانید برای خرید دوربین مداربسته خوب به چه نکاتی باید توجه کرد؟ مناسب ترین دوربین مداربسته برای شما چه نوعی است؟ در ادامه روند مقالات در وبسایت الکترواشل در این هفته قصد داریم راهنمای کامل و جامعی را برای خرید دوربین مدار بسته و معرفی انواع آن به شما همراهان همیشگی الکترواشل ارائه نماییم با ما همراه باشید

دوربین مداربسته برگردان فارسی کلمه انگلیسی  closet circuit television  یا به اختصار  cctv می باشد. معنی لغوی آن جعبه جادویی مدار بسته است و به دوربین هایی گفته می شود که در جای خود ثابت اند.از آنجاییکه دوربین های مداربسته همواره در سیستم مانیتورینگ و حفاظتی مورد استفاده قرار میگیرند ، تصور ما به همین موارد محدود میشود اما جالب است بدانید دوربین های ویدئو کنفرانس و فیلم برداری نیز جزء دسته بندی دوربین های مداربسته هستند.

 تاریخچه دوربین مداربسته:

`اولین بار دوربین مداربسته در سال ۱۹۴۲ میلادی توسط شرکت زیمنس آلمان به منظور مشاهده پرتاب موشک های v2 نصب شد. یک مهندس آلمانی بنام والتر بروچ مسئول نصب این سیستم بود.

اولین رونمایی از دوربین مداربسته در اماکن عمومی آمریکا در سال ۱۹۷۳ بود. زمانی که در میدان تایمز نیویورک اولین دوربین مداربسته به منظور جلوگیری از جرایم در محدوده نصب شد اما نقش چشمگیری در کاهش جرایم ایفا نکرد. تا ایتکه در سال ۱۹۸۰ دوربین های مداربسته در سطح گسترده ای در سراسر آمریکا به خصوص در مراکز عمومی بکار گرفته شد. به نظر می آمد استفاده از دوربین مداربسته راهی ارزان تر در مقایسه با بکارگیری نیروهای پلیس برای شناسایی جرایم باشد.
با گذشت زمان و دیدن اثرات بازدارندگی حضور دوربین مداربسته بسیاری از مشاغل و مراکزی که در معرض سرقت بودند اقدام به نصب دوربین مداربسته کردند . در سال ۱۹۹۰ دستگاه های ضبط تصاویر دوربین ها تنها با قابلیت “ ضبط بعد از شناسایی حرکت” (motion detection) وارد بازار شدند که استفاده از دوربین مداربسته را در این کشور بسیار بیشتر کرد.
در انگلستان نیز استفاده از دوربین مداربسته بسیار متداول شد. شهرنورفولکانگلستان نخستین جایی در این کشور بود که دوربین ها در آن نصب شدند. به طور کلی در دهه میلادی بین ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ استفاده از دوربین های مداربسته در بسیاری از کشورها رواج یافت.

کاربردهای دوربین مداربسته

کاربرد اصلی و عمده دوربین های مداربسته در سیستم های حفاظتی است اما کاربرد های آن به سیستم های حفاظتی محدود نبوده و از آن فراتر می رود و شامل کاربردهایی از قبیل: نظامی، فضایی ،صنعتی ، کنترل ترافیک ، ارتباطات ویدیویی، و تصویر برداری نامحسوس می شود.

۱ جلوگیری از ارتکاب جرایم:

کاربرد دوربین های مداربسته در جلوگیری از ارتکاب جرایم بسیار وسیع است.برای نمونه استفاده پلیس راهور و مراکز خرید و بانک ها و

همچنین استفاده از دوربین مداربسته برای تامین امنیت مجتمع های مسکونی ، اداری و پزشکان نقش بسزایی در کاهش سرقت و نا امنی داشته است.

۲ کاربرد دوربین مداربسته در صنعت:

در کارخانجات صنعتی نیز از دوربین های مداربسته در محل ها یا مراحلی از کار که حضور فیزیکی انسان خطرناک،دشوار یا حتی غیر ممکن است نیز بهره گرفته می شود. در کارخانجاتی مثل کارخانجات شیمیایی یا نیروگاه های هسته ای.در مراکز صنعتی استفاده از دوربین های اسکن خط تولید و دوربین های حرارتی رواج زیادی دارد.

۳ کنترل ترافیک:

امروزه در اکثر کشورهای جهان از دوربین های مداربسته برای کنترل ترافیک وسایل نقلیه در سطح گسترده ای استفاده می شود. از جمله کنترل میزان ترافیک در خیابان ها و ارسال اطلاعات توسط gps به رانندگانی که قصد عبور از مسیر آن خیابان ها را دارند.تحت نظارت قراردادن تصادفات و شناسایی جرایم رانندگی حداقل کاربرد های دوربین مداربسته در کنترل وسایل نقلیه هستندشناسایی اتوماتیک پلاک خودروها از جمله آخرین دستاورد های دوربین های مداربسته در این بخش می باشند.

انواع دوربین مداربسته

از نظر نوع سیگنال:

  1. دوربین های آنالوگ
  2. دوربین های ip (آی پی تحت شبکه)
  3. دوربین های دو منظوره

 

۱. دوربین های آنالوگ

 

این دوربین ها نسل ابتدایی دوربین های مداربسته می باشند که برای دریافت و ارسال اطلاعات صدا و تصویر از امواج آنالوگ استفاده می کنند.صدا و تصویر این دوربین ها هر یک توسط کابل دورشته ای جداگانه منتقل می شوند که یک رشته از سیم ها نقش جلوگیری از نویز بر سیم اصلی را ایفا می کند. کابل متداول برای تصویر این دوربین ها کابل کواکسیال rg59 است گرچه ارتباط تصویر این دوربین ها با کابل های مختلف بر حسب نیاز امکان پذیر است.

به دلیل قیمت پایین تر دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های دیجیتال این دوربین ها به عنوان دوربین های مداربسته رایج در بازار ایران شناخته می شوند

مزایای دوربین های آنالوگ:
-قیمت پایین
-تنوع گسترده در بازار ایران
-سادگی نصب نسبت به دوربین های دیجیتال

۲. دوربین های آی پی تحت شبکه

دوربین های ip نسل جدید دوربین های مداربسته هستند. امروزه بازارهای جهانی تمایل زیادی به دوربین های دیجیتال نشان داده است. این دوربین ها همانگونه که از نامشان پیداست از امواج کاملا دیجیتال برای تحلیل و ارسال داده های تصویر و صدا استفاده می کنند. یعنی برخلاف دوربین های آنالوگ، این دوربین ها از همان ابتدای دریافت تصاویر امواج را دیجیتال می کنند. ضمن بکارگیری از امواج دیجیتال ، آنها تحت بستر شبکه کنترل و مرتبط می شوند. هر دوربین همانند یک وسیله در شبکه عمل می کند و به وسیله شناسه شبکه ip و در قالب الگوها و قوانین شبکه به مرکز کنترل متصل می گردد.

مزایای دوربین های آی پی:

کیفیت بالای تمام دیجیتال

امکان استفاده بهینه از کابل های ارتباطی

امکان ارتباط بیسیم با امنیت و کیفیت بالا

امکان ارسال همزمان تصویر،صدا و برق در بستر شبکه

۳. دوربین های دومنظوره

این دوربین ها در واقع دوربین های آنالوگی هستند که پورت خروجی شبکه نیز در آنها تعبیه شده است. کیفیت آنها آنالوگ است و امکان استفاده از آنها بصورت دوربین آنالوگ و یا دوربین تحت شبکه وجود دارد.استفاده از این دوربین ها تنها زمانی توصیه می شود که سیستم مداربسته از نوع آنالوگ بوده اما اتصال یک یا چند دوربین بصورت مستقیم به شبکه مورد نیاز است.

تقسیم بندی از نظر شکل ظاهری و کاربرد:

  1. دوربین های دام dome
  2. دوربین های صنعتی
  3. دوربین های مینیاتوری
  4. دوربین های مادون قرمز ir
  5. دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی ptz)

 

۱. دوربین های دام (dome)

معنی لغتی کلمه دام dome گنبد است. در واقع دوربین دام به معنی دوربین گنبدی شکل بوده و عنوان دوربین های سقفی نیز درباره آنها بکار میرود. این دوربین ها بیشتر برای نصب بر روی سقف طراحی شده و در اشکال فانتزی و متفاوتی در بازار موجود است. صرف نظر از قابلیت دید در شب و یا نوع لنز یا نوع امواج به کلیه دوربین های سقفی گنبدی شکل دوربین دام گفته می شود.

۲.دوربین های صنعتی

استفاده از این دوربین ها برخلاف نامشان در بازار ایران، منحصر به مصارف صنعتی نیست. این دوربین ها که نام اصلیشان دوربین های بادی body camera می باشد دوربین های مکعب مستطیل شکلی هستند که معمولا قابلیت نصب لنز بصورت جداگانه روی آنها تعبیه شده است. از آنجا که سایر دوربین ها قابلیت سوار شدن لنز یا تعویض آن را ندارند از این دوربین ها بیشتر در جاهایی استفاده می شود که زوم یا فکوس مطلوب باشد.

۳. دوربین های مینیاتوری

دوربین های مینیاتوری یا mini camera همانگونه که از نامشان پیداست دوربین های مداربسته کوچک متداول در بازار هستند. از این دوربین ها بیشتر به عنوان دوربین های مخفی استفاده می شود. معمولا آنها را در جایی که می خواهند دوربین نامحسوس باشد بکار می گیرند.

۴. دوربین های آی آر

به کلیه دوربین ها که از نور مادون قرمز برای تشخیص تصاویر استفاده می کنند دوربین های اینفرارد یا ir گفته می شود. در دوربین های مداربسته از این تکنولوژی بیشتر برای تشخیص تصاویر در تاریکی استفاده می شود. معمولا تعدادی led در اطراف لنز این دوربین ها نصب شده و بوسیله یک سنسور نور در تاریکی روشن می شوند.

۵. دوربین های اسپیددام چرخشی

دوربین های چرخشی یا speed dome و یا ptz به کلیه دوربین های مداربسته گفته می شود که قابلیت چرخش دوربین در جای خود بوسیله کنترل کننده یا اتوماتیک فراهم شده باشد. از این دوربین ها بیشتر در مواقعی استفاده می شود که نیاز است که فرد تصاویر دوربین مداربسته را همزمان نظارت کند. از اینرو فرد می تواند با استفاده از قابلیت ptz سیستم های مداربسته ، دوربین را به هر جهت که می خواهد بچرخاند و در هر جا که می خواهد زوم کند. دوربین های اسپید دام به دلیل تعبیه شدن موتور روی آنها از قیمت بالاتری نسبت به سایر دوربین های مداربسته برخوردارند.

برای دیدن نمونه دوربین های مداربسته داهوا کلیک کنید

 

تقسیم بندی از نظر قاب و پوشش:

  1. دوربین های ضد آب قاب بزرگ (پمپ بنزینی)
  2. دوربین های مخفی
  3. دوربین های قاب فانتزی

دوربین های ضد آب

به هر دوربین مداربسته که قاب آنها طوری طراحی شده باشد که از نفوذ آب به آن جلوگیری کند دوربین های ضد آب می گویند. ممکن است خود لنز نیز ضد آب (واتر پروف) طراحی شود اما در بیشتر موارد این قاب دوربین است که به عنوان ضد آب شناخته می شود. دوربین هایی که باید در فضای باز استفاده شوند و یا به اصطلاح دوربین های out door می بایست از قاب های ضد آب استفاده کنند.

اکثر دوربین های مداربسته ای که امروزه مورد استفاده قرار میگیرند ممکن است تمامی امکانات فوق را که شامل بدنه ضد آب ، دید در شب ، قابلیت تشخیص پلاک خودرو و … میشوند را دارا باشند ، در این صوت برای یافتن گزینه مناسب پیشنهاد میشود با کارشناسان تخصصی این حوزه مشورت کنید.

** برای مشاهده انواع دوربین مداربسته کلیک کنید**

 

 

تفریحات سالم...
ما را در سایت تفریحات سالم دنبال می کنید

برچسب : انواع,دوربین,مداربسته,دوربین های آنالوگ, نویسنده : سامان yeksitem بازدید : 214 تاريخ : پنجشنبه 13 دی 1397 ساعت: 7:18

لینک دوستان

خبرنامه