چشم انداز دينار عراق

ساخت وبلاگ

چشم انداز دينار عراق

برخي سرمايه گذاران پتانسيل سود قابل توجهي در دينار عراق مي بينند. در حال حاضر ارز در بازار به ويژه در سال 2017 بسيار محدود است. در حالي که ثبات ارز نشان داده که احتمال افزايش ارزش در مقايسه با ارزهاي ديگر، به ويژه دلار آمريکا، به شدت وابسته به پتانسيل بازنگري ارزش پولي عراق است.

چشم انداز دينار عراق

به گزارش پايگاه خبري و تحليلي ديده بان ايران ؛ دينار عراقي ارز کشور عراق است. کد ارز براي دينار عراق IQD است. رتبه بندي ارز نشان مي دهد که بيشترين وابستگي نرخ دينار عراق به قيمت دلار آمريکا است.

در طول اشغال انگليس در جنگ جهاني اول، روپيه هند به عنوان اولين ارز اصلي عراق معرفي شد. در سال 1932، دينار عراق، 1 دينار را با 11 روپيه جايگزين کرد و تا سال 1959 به پوند انگليس متصل شد. پس از آن قيمت دينار عراق بر اساس دلار آمريکا با نرخ IQD به 2.8 دلار تغيير يافت. در سال 1991 به دليل افزايش چاپ اين واحد پولي، ارزش آن به شدت کاهش يافت.

در سال 2010، بانک مرکزي عراق برنامه هاي خود را براي تغيير نام دينار عراق براي کاهش معاملات نقدي اعلام کرد. هدف اين بود که سه عدد صفر را از ارزش اسمي اسکناس هاي بانکي بردارند اما ارزش واقعي دينار بدون تغيير باقي خواهد ماند. اگر چه اعلام شد که در پايان سال 2010 تغيير صورت مي گيرد، هيچ تغيير مجددي صورت نگرفت. همانطور که بانک مرکزي عراق گفته است، آنها قصد دارند ثبات قيمت داخلي را تضمين کنند و يک سيستم مالي مبتني بر بازار رقابتي پايدار را تقويت کنند.

ارزش پولي دينار عراق در آينده چگونه خواهد بود؟

اما با توجه به تغيير ارزش پول، بايد توجه داشت که ارزهاي ضعيف به طور کلي داراي پتانسيل بالقوه اي نسبت به آنهايي که داراي ثبات هستند، دارند. ارزش دينار عراق موقعيت آن را دارد که به طور قابل توجهي تغيير کند و به طور ساده تر مي توان گفت نرخ ارز دينار عراق عملا يک شبه بهبود ميابد.

برخي سرمايه گذاران پتانسيل سود قابل توجهي در دينار عراق مي بينند. در حال حاضر ارز در بازار به ويژه در سال  2017 بسيار محدود است. در حالي که ثبات ارز نشان داده که احتمال افزايش ارزش در مقايسه با ارزهاي ديگر، به ويژه دلار آمريکا، به شدت وابسته به پتانسيل بازنگري ارزش پولي عراق است.

کالاي نفتي محصول و صادرات اصلي کشور عراق است. با اين حال که بازار نفت مي تواند براي اين کشور سودآوري بالايي داشته باشد اما ويراني هايي که جنگ به جا گذاشته باعث شده است که بيشتر اين سرمايه را صرف بازسازي و جبران خسارات و انجام زيرساخت ها کنند. پس از بهبود اين روند، همانطور که زيرساخت هاي کشور همچنان در حال بهبود و رشد است، اميد بيشتري براي آينده کشور وجود دارد. بهبودي که به نظر ميرسد در حال حاضر شروع شده و به خوبي مي تواند يک رونق اقتصادي ملي در آينده را ايجاد کند.

اين رشد مي تواند به اوضاع سياسي داخلي هم بستگي داشته باشد. اين اوضاع سياسي داخلي حداقل در سال هاي اخير به طور سطحي پايدار بوده است. رژيم سياسي کنوني نيز تا حد زيادي وابسته به دخالت هاي ايالات متحده آمريکا در اين کشور دارد و گمانه زني هاي زيادي در مورد آينده رهبري کنوني کشور وجود دارد.

اين کشور با توجه به هر دو بخش منطقه اي و مذهبي با تعداد قابل توجهي از درگيري هاي محلي روبرو است اما اگر کشور بتواند اين نوع رهبري را توسعه دهد، شانس بسيار خوبي دارد که ارزش دينار عراق را در آينده افزايش دهد.

اين کشور همچنان در تلاش است تا از لحاظ سياسي و اقتصادي متحد شود. همانطور که بيشتر سرمايه گذاران مي دانند، کشورها در مقايسه با ارزهاي خارجي، ارزهاي خود را پايين نگه ميدارند و يا حتي به منظور تشويق رشد داخلي ارزش آنها را کاهش مي دهند. اما دير يا زود با ايجاد پويايي سياسي و اقتصادي منطقه و به ويژه در صنعت نفت، به احتمال زياد تغيير ميابد. اين امر اگر يک افزايش جدي در قيمت نفت در بلند مدت بوجود بيايد، انجام خواهد شد. نفت اين قابليت را دارد که تنها در عرض چند ماه از 50 دلار به ازاي هر بشکه به بيش از 100 دلار برسد. اين امر به خصوص براي دموکراسي هاي صنعتي غربي که وابسته به نفت وارداتي نيستند، مناسب نخواهد بود. اما نه تنها قيمت نفت مي تواند ارزش دينار عراق را افزايش دهد، بلکه مي توان آن را جايگزيني براي سرمايه گذاري و کسب و کار در عراق تبديل کرد. ترکيبي از اين عوامل مي تواند موجب افزايش قيمت ارز و افزايش قيمت نفت شود.

همانطور که هر سرمايه گذار مي داند، به خصوص معامله گران ارز، وضعيت فعلي لزوما براي هميشه نخواهد بود. ارز  ناپايدارامروز مي تواند تبديل به ارز پايدار فردا و گاهي حتي يک يک ارز قدرتمند شود. بار ديگر، وضعيت سياسي در عراق و وضعيت بين المللي نفت، عوامل مهم در مورد قيمت دينار عراق در بازار آزاد خواهند بود. البته، احتمال وقوع اين رويداد تا حد زيادي توسط وضعيت سياسي و پويايي نفت جهاني مشخص خواهد شد، که اخيرا به طور گسترده فراتر از کنترل دولت عراق است. هر چند اين کشور پس از تهاجم ايالات متحده در سال 2003، در مرحله تثبيت طولاني مدت قرار دارد و مؤسسات جديد در حال ساخت بهبود هستند. اما بايد توجه داشته باشيد که اين روند طولاني و پرهزينه است.

 

تفریحات سالم...
ما را در سایت تفریحات سالم دنبال می کنید

برچسب : چشم,انداز,دینار,عراق, نویسنده : سامان yeksitem بازدید : 176 تاريخ : يکشنبه 3 آذر 1398 ساعت: 21:01

لینک دوستان

خبرنامه